Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

24 Mrt. 2020

De ultieme verzorging voor je krullen [6x tips]!

Krullend haar is mooi en trendy. Het is waar dat er specifieke zorg nodig is om je krullen te temmen en er het beste uit te halen. In deze blog lees je de gouden tips om je krullen optimaal te verzorgen!

Deel dit artikel:

Alles over krullen!

Er worden producten specifiek ontwikkeld voor krullend haar. Daarmee kun je concluderen dat krullend haar ‘anders’ is dan bijvoorbeeld steil haar. De structuur is anders en ook de problemen die je ervaart zijn anders en dus heb je andere verzorging en styling nodig.

Wat maakt krullend haar anders?

Krullend haar is van nature vaak vochtarm en heeft dus meer hydratatie nodig dan bijvoorbeeld steil haar. De producten die specifiek ontwikkeld zijn voor krullen bevatten vaak ook meer hydraterende bestanddelen dan andere producten. Mensen met krullend haar hebben vaak de wens dat het haar luchtig, minder pluizig en veerkrachtig is, ook hiermee wordt rekening gehouden in de producten die specifiek ontwikkeld zijn voor krullend haar. Problemen die vaak voorkomen met krullend haar is dat het haar frizzy, pluizig is of dat het droog aanvoelt.

Welke verzorging heb je nodig voor krullen?

Voor de verzorging van krullend haar zijn er speciale producten ontwikkeld, denk hierbij aan bijvoorbeeld de Nutricurls lijn van Wella Professionals voor perfect gevoede waves en krullen of de SachaJuan Curls lijn met de Ocean Silk Technologie . Mooie krullen zijn krullen die worden gevoed. De hoeveelheid verzorging en voeding per type krul is verschillend, teveel en niet aangepaste verzorging kan ervoor zorgen dat de krul zijn definitie en veerkracht verliest.

Golvend haar versus krullen

Waves en krullend haar hebben verschillende verzorgings- en voedingsbehoeften. Zo hebben de verschillende producten van Nutricurls een specifieke samenstelling van het Nourish-in complex om jouw type waves of krullen van de juiste samengestelde verzorging te voorzien. Het zogenaamde Nourish-in complex is voorzien van tarwezemel-extract en jojobaolie om krullen en waves veerkrachtig en handelbaar te maken terwijl pluizen wordt tegengegaan. Ook de Waterclouds Reviving Curl Cream bevat bamboo, provitamine B5 en rijsteiwit dat helpt om het haar te versterken en de krullen te behouden. Dit beschermt de krullen tegen uitdroging en tegen hitte van stylingtools!

Hoe reinig je je krullen het best?

Als je krullen hebt, wil je het haar niet te vaak wassen, dit maakt dat je krullen vaak nog droger aanvoelen. Een product als de Nutricurl Cleansing Conditioner is hier specifiek voor ontwikkeld. Deze zachte reiniger met verzorging zorgt voor meer definitie voor waves en krullend haar. Deze Co-Wash (conditioner-shampoo) is een geweldig alternatief om afwisselend te gebruiken met de shampoo, ideaal voor mensen met krullend haar die vaak hun haar wassen of van nature droog en weerbarstige krullen hebben. Het is een milde, op conditioner gebaseerde reiniger met een voedende formule zonder siliconen en sulfaten. De CHI Aloë Vera with Agave Nectar Curl Enhancing Shampoo is een verzachtende shampoo speciaal ontwikkeld voor krullend haar die ook erg gewild is onder onze krullen beauties.

Hoe verzorg je je krullen?

Naast het reinigen is ook het verzorgen van je krullen belangrijk. De producten uit de Twisted lijn van Sebastian Professional staan voor 48 uur lang verbluffende veerkrachtige krullen en zorgen voor optimale hydratatie en perfecte definitie. Deze lijn is verrijkt met het Flexi Alg™ Complex . De Elastic Detangler Conditioner is een dagelijks te gebruiken ontwarrende conditioner, verrijkt met het Flexi Alg™ Complex. Het sluit het vocht in en geeft een boost aan de veerkracht, voor meer styling gemak en heerlijk aanvoelende, flexibele krullen, de hele dag lang. De krullencrème en haarolie van CHI Aloë Vera zijn ook onmisbaar voor krullenbezitters die graag met niet-pluizige en verzorgde krullen door het leven willen.

Verwen je krullen met de beste haarproducten

Hoe zit het met haarstyling voor krullen?

Voor het stylen van krullen kan je het beste producten gebruiken die wat vetter zijn en kneedbaar. Krullen kunnen na het wassen pluizig worden dus een vetter product helpt de krullen weer definitie te geven.

Golvend versus krullend haar

De finishing producten uit de Wella Professionals Nutricurls lijn zijn er voor alle soorten krullen. Losse krullen, dichte krullen, losse waves en waves met meer definitie. Ze zijn de perfecte producten voor het afsluiten van je verzorgings routine. Voor vrouwen met golvend haar is de Milky Waves het perfecte product om het optimale uit je haar te halen. Deze verzachtende leave-in spray met een melkachtige textuur geeft een lichtgewicht verzorging en maakt het haar beter handelbaar. De Nutricurl Curlixir Balm is een verzorgende leave-in krullenbalsem, ideaal voor de echte krul. Het zorgt voor een zachte hold, definitie en veerkracht. De perfecte primer voor prachtige krullen.

Producten voor elke styling behoefte

De styling producten uit de Nutricurls EIMI lijn zorgen voor 72 uur lang anti-frizz en krul definitie. De Curl Shaper (voor krullen) en de Soft Twirl (voor waves) geven het haar defintie en vorm zonder pluis. De Boost Bounce is speciaal ontwikkeld voor volume en de Fresh Up is er voor ene touch-up van je krullen gedurende de dag. Het haalt de pluis weg en geeft je haar weer een natuurlijke glans. De styling producten uit de Twisted lijn van Sebastian Professional zorgen voor jaloersmakende krullen. De Curl Lifter Foam, Curl Magnifier en Curl Reviver Spray zijn de perfecte producten om je krullen op de juiste manier te stylen. De Curl Reviver Spray is een finishing touch maar ook een touch up tussendoor, voor een directe ‘lift’.

Hoe zorg je dat je krullen mooi blijven?

Krullen knippen is een vak apart. Om je krullen op de juiste manier in model te houden is het raadzaam een kapper te kiezen die gespecialiseerd is in krullen. Er is voor het knippen van krullen een hele andere techniek nodig en de juiste techniek kan ervoor zorgen dat je juist meer krullen krijgt of het haar juist wat rustiger wordt.

6x tips om krullend haar te verzorgen of mooi te houden

Bestel je krullen haarverzorging bij JohnBeerens.com

Wil jij ook je krullen verwennen en verzorgen met de beste haarproducten voor krullend haar? Neem dan een kijkje in onze krullen categorie. Van krullencrème tot de best-seller krullen set: Who run the world? Curls. We've got it all! Heb je vragen of krullentips? Laat ze hieronder in een reactie achter, zodat alle krullen beauties ook mee kunnen lezen :-).

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje